us, at work..~

Hi everyone,
this is us, at work..
aunty min rayyan
ini cik min. kerja gomen by profession, boss kepada kedai bunga CantiQue Wish Gift, Seremban Specialist Hospital.
cik min sedang serious menggubah bunga utk hantaran
tgklah cik min, gambar ini adalah around jam 3 pagi. cik min sangat tekun, ps: sbnrnye, ini lah satu2nye masa utk anda melihat cik min tutup mulut, bile dia sedang leka menggubah bunga..
cik an juga sangat talented menggubah bunge..
ini cik an, mushroom soup specialist, anda patut rasa, sangat sedap ok! bekerja di sebuah hotel terkemuka di ibukota 🙂
pembantu peribadi mama..~
owhh ini aishah, mak teh rayyan, dulu belajar agriculture management, skrg floral specialist yg sangat hebat.. owhh tak lupe. si kecik al rayyan, cinta hati saya. setia menemani si mama bekerja, naik flight turun flight utk wedding job..
encik suami yg sungguh supportive
dan ini, encik suami yg sangat supportive. ps: sbnrnye dia suke risau2 skit takut org nk kawen pelamin tk siap…

dan ini adalah saya, muke adalah sangat kepenatan maaf yer..

love,
fathin
0132002031
fathinzcantique@gmail.com

Advertisements

majlis akad nikah baby+amin

last week, fathin and family telah ke sg petani, kedah utk wedding cousin yg cute nih.
walaupun tgh bersanding, org panggil baby lagi.. heee. now baby dah ade hubby utk take care of her.
semoga menjadi isteri yg solehah yer dear,
fathin was the official photographer, insyaAllah will update more pix on the wedding day ya..

for those who had commented and emailed me,
fathin akan reply minggu ni ya, sorry that last week i was bz with my son’s birthday party..

regards,
fathinz
0132002031
fathinzcantique@gmail.com

bantal for akad nikah..~

salam everyone,
hope anda anda semua in a good health ya.. fathin and si kecik sedang berkemas2 utk ke kedah nih,
after hubby balik kerja, will drive from jb to seremban fetch my mom, then early in the morning tomorrow kena bertolak ke kedah, utk attend akad nikah and wedding my cousin.. insyaAllah fathin akan shoot utk wedding dia jugak.. musim2 org kahwin nih, best kalau dapat penuhi jemputan, bukan setakat meraikan pengantin baru, dapat jugak jalan2 negeri org.. nak carik air nira nipah and rojak mak bee..
kalau hubby raajin, boleh ajak lepak batu feringgi..
owh, harini fathin nk update skit brg2 yg fathin provide for rental.
selain dulang hantaran hitam, dulang hantaran silver, fathin juga ade

bantal nikah utk disewa, sepasang <s>RM70<s/> NOW RM50 only!!

and carpet cream nih jugak, size 10 feet.. actually kalau engage fathin utk decor pelamin, fathin mmg provide carpet nih for free..
so tk perlu susah2 lagi utk carik carpet tambahan utk rumah pengantin..

till then, i have to go..
do leave your comment, ill reply soonest possible ya..

happy wedding planning..!!

love,
fathin
013 2002031
fathinzcantique@gmail.com

pelamin turquoise for sya and rashidi

this is an old project. pelamin turquoise at dewan tabung haji.
photography by nash, candidsyndicate.com. pelamin was fully done by my sisters, as i was in phuket.
they did a great job, kan..?


thanks sya, dah anniversary setahun pun kan..
untuk sya, we did the pelamin, bunga tangan, isle, deco meja makan and deco kat entrance tangga..

love,
fathin
013 2002031
fathinzcantique@gmail.com

hantaran fresh flower cream, peach..~

Dear loyal readers,
ive updated few items in the pages. do have a look ya..

skrg nih musim cuti sekolah, maka bermana bermulanya jugak musim org kahwin..
i have more than 10 invites utk dipenuhi, tetapi memandangkan skrg fathin berada di jb mengikut suami,
fathin hanya dapat attend a few. last week, we’ve decorated a pelamin for akad nikah in Gombak.
ill update on the pix soon as i get the pix from the bride yaa.. turun kl naik flight, so i am so lazy o bring my slr, as i have to carry my 8kg Al Rayyan with me..

5 june, my mom, my sisters and me telah berjaya drive from jb- seremban-kl (beli bunga) – jerantut for my mom’s staff wedding.. it was a long journey, but worth it.. sekali sekala masuk felda, dapat makan sedap2 mmg best..
the theme colour for the wedding is black and grey.. and i did the hantaran for the bride..

i really love decorating this time, because it is only 7 trays of hantaran, we can use lots of flowers with the budget she has, and it only takes us around 2 hours to decorate this.. i guess this is a good trick to save your budget. 5 dulang balas 7, or 7 balas 9 is good enuff.. u can save a lot on rental, the flower, and the decoration.. and also, u can buy things more expensive than u have to budget for berbelas belas dulang.. Having said that, kalau nk gubah 11 dulang atau lebih pun, we’re ok with that, its just some tips to save ur budget..

love,
fathin
013 2002031
fathinzcantique@gmail.com

special promotion sempena birthday my little al rayyyan

its my little al rayyan’s birthday..
macam tak percaya, sekejap sangat setahun berlalu..

mama baru deliver al rayyan
alamak, sorry yer kalau ade sesape yg takut darah.. but i really love this pix.. rasa mcm terharu sangat this time..
little al rayyan and mama in the ward

maka dgn ini, saya bermurah hati utk adakan special promotion..
1. for the first 3 person, every hantaran confirmed with booking, free fresh flower hand bouquet..
2. for the first person, confirmed overall decor package i.e : pelamin, bilik pengantin, isle, arch, meja makan pengantin,
free hantaran decoration utk up to 11 dulang..!!

GRAB NOW..!!

do email fathinzcantique@gmail.com for detailed price..
sms 013 2002031
i’ll reply soonest possible…

regards,
fathin